Over ons

Over ons

InfoData Solutions (IDS) is in 2007 opgericht door drie in de vervoer- en de ict-wereld gepokte en gemazelde partners, die nu al ruim 14 jaar als vrienden samenwerken. IDS is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van ‘webbased’ data-, planning- en integrale regiesystemen voor vraaggestuurd (openbaar) vervoer en groepsvervoer, zoals Regiotaxi, WMO-vervoer, zorgvervoer, leerlingenvervoer en werknemersvervoer.

Innovatief

Wij wachten de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit niet af, maar nemen zelf het initiatief om nieuwe concepten te ontwikkelen. Het mooiste voorbeeld hiervan is de ‘Hopper’, een vraaggestuurd OV-systeem waarmee we in 2014 op Texel begonnen zijn.

Samen met de provincie Noord-Holland hebben wij het concept Texelhopper bedacht en uitgewerkt, waarna wij ook de benodigde software (integrale regie) hebben ontwikkeld en de pilot hebben geïmplementeerd. Helaas zijn wij na de heraanbesteding van de OV-Concessie Noord Holland Noord sinds 2018 niet meer bij de Texelhopper betrokken, omdat de concessiehouder ervoor koos om het concept aan te passen en eigen systemen in te gaan zetten.

Inmiddels hebben wij het ‘Hopperconcept’, samen met onze partner en app-ontwikkelaar Brightin (Utrecht), verder ontwikkeld en wordt dit gebruikt door Openbaar Vervoerder EBS voor de Delfthopper, de Maasvlaktehopper en vanaf 26 september 2021 de Spijkhopper, die in Spijkenisse in de plaats is gekomen van twee lijndiensten. Arriva gebruikt het ‘Hopperconcept’ bij de exploitatie van haar  “Vlindervervoer” (first- en last mile vervoer rond 6 stations). Voor alle duidelijkheid; zowel Brightin als InfoData Solutions zijn onafhankelijke partijen c.q. leveranciers.

Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om dit concept ook toe te passen in andere regio’s, zowel in landelijk gebied als in een stedelijke omgeving. Wij vragen geïnteresseerde partijen (provincies, regionale samenwerkingsverbanden, gemeenten en uiteraard vervoerders) om hierover contact met ons op te nemen (info@infodatasolutions.nl).

Kennis en ervaring in vraagafhankelijk vervoer

InfoData Solutions heeft ruime ervaring met zowel de regie als de uitvoering van vraagafhankelijk vervoer en groepsvervoer. Deze kennis en ervaring staan aan de basis van onze informatiseringsactiviteiten en –toepassingen. In overleg met de opdrachtgever maken wij een op maat gesneden systeem dat aan alle specifieke eisen en wensen voldoet. Onze toepassingen kunnen probleemloos worden gekoppeld aan de in de vervoerbranche gebruikte software en dataregistratie-apparatuur van andere leveranciers.

Kleinschalig en klantgericht

Wij zijn een professioneel, kleinschalig bedrijf en kunnen mede daardoor een grote klantgerichtheid bieden. In onze onderneming zijn enthousiasme en ondernemingszin de drijfveren om, samen met onze opdrachtgevers, resultaten te boeken en successen te behalen.

Daarbij geloven wij sterk in de kracht van samenwerking met professionele partners. Wij zijn trots op onze samenwerking met Brightin (maken heel erg mooie apps) en A Solutions (ontwikkelen software van topkwaliteit). Zij maken ons elke dag beter!